Wood on wood

Wood on wood.. yes or no?

Het kan totaal fout zijn om verschillende houttinten te combineren in één ruimte. Veel mensen wagen het er niet op of denken er juist van te voren niet over na en balen achteraf van het resultaat. 

Hieronder drie tips waar je op moet letten bij het combineren van verschillende houtsoorten:

house made of wood

 

#1 - Kies een dominante houtsoort

Hiermee bedoelen we, kies een soort hout dat de boventoon heeft. Ga dus voor zoveel mogelijk hout in een soortgelijke tint. Het maakt niet uit of dit de keuken, een grote eettafel, de vloer, of zelfs je wanden zijn. Kleinere accessoires en meubels in een andere tint kunnen daarnaast gebruikt worden.

houten keuken met houten vloer

 

#2 - De ondertoon

Elk soort hout heeft verschillende kleurtinten, zo hebben sommige houtsoorten een warme ondertoon en sommige houtsoorten een koele ondertoon. Om een sereen en passend geheel te creëren kies je voor een ondertoon uit dezelfde familie. 

houten stoel op houten vloer

#3 - Speel met contrast

Hou je van iets meer contrast dan kun je ook de uitersten opzoeken. Combineer bijvoorbeeld een donkere tafel met een lichte eiken houten vloer. Het lijkt totaal niet op elkaar en daardoor matchen ze juist heel goed samen.

 

Onze mening: hout op hout is absoluut GEEN no go. Sterker nog.. Weet je houtsoorten perfect te combineren dan krijg je de meest harmonieuze, warme sfeer in huis!

Foto's: Erik LefvanderDivulgação

Laat een reactie achter

Alle commentaren worden beoordeeld voordat ze worden gepubliceerd.

Natuurhuisje